Categories
Докторанти Кандидат студенти Преподаватели Студенти Форум за поддръжка

Защо трябва да използвам форума за поддръжка и каква е неговата структура

Форумът за поддръжка е официалното място, където може да отправите въпрос към вашите преподаватели, ръководители и към екипа на Центъра за Електронно Дистанционно Обучение (ЦЕДО). Всяка комуникация извън форума под формата на електронна поща, телефонен разговор, текстов чат и др. няма да се счита за официална.

При възникнали проблеми важи датата и часът на вашата публикация във форума и те ще бъдат взимани под внимание при отчитането на изтекло време за реакция, точността на предприетите действия и др.

Във форума също така ще откриете история на въпросите, задавани преди това, и е напълно възможно да получите отговор на вашия въпрос, като разгледате съответната тема. Форумът е строго насочен само към проблемите и особеностите на електронното обучение в ТУ-Варна. Странични дискусии не се допускат. Така ще спестим съвместно много време и усилия.

Регистрацията във форума е препоръчителна и е независима от вашата регистрация в електронното обучение – без значение дали имате достъп през Moodle или през Microsoft Teams. Причината за тази отделна регистрация е, че трябва да се осигури достъп на потребители, които са извън тази система – кандидат-студенти, консултанти и др. Също така това ви дава възможност да дадете друг електронен адрес, на който да получавате известия от форума и като цяло да го използвате като един независим източник на информация. Всеки раздел на форума е с кратки и ясни правила за ползване.

Форумът е разделен на няколко основни канала и съответно достъпът до тях е разрешен за потребители от дадена група както следва:

  • общ форум – разрешен за всички регистринани потребители. В него се обсъждат всякакви въпроси, свързани с електронното обучение в ТУ-Варна извън конкретна специфика;
  • за кандидат-студенти – също разрешен за всички регистрирани потребители. В него се обсъждат въпроси, свъзрани с електронния прием на документи и провеждането на електронни кандидат-студентски изпити;
  • за студенти – достъпен само за потребителите от група “студенти” – с наченост към провеждането на занятия и изпити през системата за електронно обучение;
  • за докторанти – достъпен само за потребители от група “докторанти”;
  • за преподаватели – специфичен форум, достъпен само за потребители от тази група. Обсъждат се въпроси по въвеждане на учебен и изпитен материал и провеждане на лекции, упражнения, изпити и др. Преподавателите също така имат достъп и до форум за докторанти;

Контролът във форума се извършва от специални потребители със статус глобални модератори. Те имат право да преглеждат теми и да ги редактират, заключват или изтриват по тяхна преценка.

Отговор във форум може да даде всеки един регистриран потребител, глобален модератор или администратор.

Регистрацията във форума е лесна и отнема само минута. Интерфейсът е изцяло на български език. Налично е подробно упътване като изберете връзката по долу.

Регистрация във форума за поддръжка