Categories
Докторанти Кандидат студенти Преподаватели Студенти Форум за поддръжка

Как да отправим официално запитване във форума за поддръжка

Ако възникне въпрос, свързан с електронното обучение в ТУ-Варна, единственият официален начин е да го напишете в нашия форум. След като сте се запознали с неговата структура, преминали сте процедурата по регистрация и сте влезли във форума, ще видите списък на достъпните за вас форуми:

Първо изберете форума, в който желаете да публикувате запитване,

след което изберете бутона НОВА ТЕМА. Ще се отвори формуляр за създаване:

Да разгледаме формуляра по елементи:
(1) Иконата на темата – добавя допълнителен графичен символ. Не е задължително да я използвате;
(2) Заглавието на темата е желателно да бъде кратко и ясно. То се показва в списъка със запитванията и позволява на модераторите и останалите участници във форума бързо и лесно да разберат какво се съдържа в темата;
(3) Съдържание на запитването. Може да ползвате бутоните за да форматирате текста си;
(4) В настройките на темата е силно препоръчително да поставите отметка на опцията за уведомяване по email при отговор;
(5) След като сте готови със запитването, можете да го запазите като чернова за по-късно публикуване, може да видите как ще изглежда с бутона “Прегледай” или направо да го публикувате с бутон “Изпрати”.

Ако всичко е наред, Вашето запитване ще се появи като нова тема във форума. С помощта на посочените бутони можете да редактирате Вашето запитване или да го изтриете.

Ако се върнете в списъка на темите, ще видите Вашето запитване подредено в списък. Тук имате възможност да се абонирате за форума, като изберете посочения линк. Това ще Ви позволи да получавате известие по email всеки път, когато някой публикува нова тема в този форум. Абонирането може да се направи както за форум като цяло, така и за тема. За да се абонирате за тема, първо я отворете,

след което изберете посочения бутон и активирайте абонамента. Това ще ви позволи всеки път, когато в дадена тема се публикува нов отговор, да получавате известие.

По подразбиране темите се подреждат низходящо по време. Винаги може да промените тази настройка:

Кликнете на посоченият бутон и може да изберете удобният за Вас начин на подреждане.