Categories
Докторанти Преподаватели Студенти

Как да получите достъп до Moodle

Достъпът до Moodle е на следния адрес:
https://elearning.tu-varna.bg/
Отваря се начална страница, от която трябва да изберете (1)

Ако интерфейсът (текстът) е на английски език, моля изберете (2) за да превключите към български език. Ще бъдете препратени към формата за вход:

Входът в системата Moodle е възможен по три сценария:

  1. Вход като гост
    Това е специален режим на достъп при който ще получите достъп само до тези ресурси, които администраторите са отбелязали като публични. Обърнете внимание, че този режим подлежи на контрол и по всяко време ТУ-Варна може да реши да го прекрати при което този бутон няма да бъде видим;
  2. Вход като регистриран потребител пряко в системата Moodle.
    Ако сте получили име и парола за директен достъп до Moodle, то трябва да ги въведете в полета 1 и 2. Ако използвате лично устройство, което не е достъпно за друг потребител, можете да използвате опцията 3 за да не се налага да ги въвеждате всеки път. Обърнете внимание, че това е потенциален риск вашата регистрация (акаунт) да бъдат неправомерно използвани.
  3. Вход като регистриран потребител в системата Microsoft Teams.
    Ако сте получили име и парола от екипa, поддържащ системата на Microsoft, то изберете бутон 7 (OpenID Connect) . Ще бъдете прехвърлени към системата за вход:

Последователно въвеждате Вашият email и вашата парола. Ако всичко е коректно, ще получите достъп до Moodle ресурсите, съответстващи на Вашите права.

Ако сте забравили своите данни за достъп, то можете да използвате връзката 5 за да изпълните процедура по възстановяване:

Въведете вашето потребителско име или email, с който сте получили регистрация и следвайте инструкциите на екрана.

Важно:
Ако не можете да достъпите вашият Microsoft Teams акаунт или имате съмнения относно това дали имате такъв – свържете се с екипа поддържащ системата Microsoft Teams. Алтернативно можете да изпращате въпроси свързани с Мудъл акаунти към ЦЕДО.